przepisy barf dla kotów

Bażant wzbudził duże zainteresowanie 😉

W Lidlu w tym tygodniu możemy dostać mrożonego dzikiego bażanta oraz świeżego kurczaka wiejskiego z powolnego chowu. Nie sposób nie wykorzystać tej możliwości i nie zrobić mieszanki, która urozmaici dietę naszych kotów 😉 Sobie też można kupić bażanta i zrobić go np. według tego przepisu. Pamiętajmy o tym żeby mrożonki rozmrażać powoli – czyli w lodówce – aby stracić jak najmniej wartości odżywczych, tym bardziej jeśli późnej zamierzamy ponownie je mrozić. Zarówno bażant, jak i kurczak mają miękkie kości i maszynka do mielenia świetnie sobie z nimi radzi, ale tasak a pewno ułatwi nam życie 😉 Smacznego!

Składniki:

  • 1000g Dziki bażant – zmielony w całości
  • 2000g Kurczak z powolnego chowu – zmielony w całości
  • 500g serce kurczak

Suplementy naturalne:

  • 4,0szt Żółtko jajka
  • 5,0g Tran z wątroby dorsza Lunderland
  • 250g Wątroba kurza
  • 6,5g Mączka z alg morskich
  • 13,5g Drożdże piwne
  • 20,0g Suszona hemoglobina
  • 3 tab. Tokovit E 200 (kapsułka)
  • 20g Olej z łososia
  • 13,0g Sól himalajska
  • 9,0g Tauryna
  • 1,0-1,2L Woda