Przepis nieco bardziej ekskluzywny 🙂 Korzystając z przedświątecznych promocji mięs (np. w Leclercu – udziec z indyka bez kości 10,99zł/kg) możemy zrobić przepis nieco bardziej urozmaicony niż zazwyczaj. Oprócz wspomnianego udźca z indyka użyjemy uda z gęsi ze skórą, bez kości, skrzydełek z kurczaka, serc  indyka, a jako dodatku pokusimy się o gotowane krewetki 😉 Kotom na pewno będzie smakować! Poniżej przepis:

BARF dla kotówSkładniki:

  • 600g Gęś udo bez kości
  • 1200g Indyk udo ze skórą
  • 650g Indyk pierś bez skóry
  • 500g Kurczak skrzydełko całe
  • 550g Indyk serce
  • 150g Krewetka

Suplementy naturalne:

  • 4,0szt Żółtko jajka
  • 5,4g Tran z wątroby dorsza Lunderland
  • 91,0g Wątroba indycza
  • 3,5g Mączka z alg morskich
  • 10,5g Drożdże piwne
  • 46,2g Fortain (hemoglobina wieprzowa)
  • 4,0tab Tokovit E 100 (kapsułka)
  • 30g Olej z łososia
  • 19,1g mączki ze skorupek jaj
  • 14,6g Sól himalajska
  • 250g Burak surowy – opcjonalnie
  • 8,5g Tauryna
  • 1100g Woda

Orientacyjna porcja dzienna dla kota o wadze 4kg to 140g. Zgodne z wersją BARFnego kalkulatora 1.9a.