Przepis nieco bardziej ekskluzywny 🙂 Korzystając z przedświątecznych promocji mięs (np. w Leclercu – udziec z indyka bez kości 10,99zł/kg) możemy zrobić przepis nieco bardziej urozmaicony niż zazwyczaj. Oprócz wspomnianego udźca z indyka użyjemy uda z gęsi ze skórą, bez kości, skrzydełek z kurczaka, serc indyka, a jako dodatku pokusimy się o gotowane krewetki 😉 Kotom na pewno będzie smakować! Poniżej przepis:
Składniki:
- 600g Gęś udo bez kości
- 1200g Indyk udo ze skórą
- 650g Indyk pierś bez skóry
- 500g Kurczak skrzydełko całe
- 550g Indyk serce
- 150g Krewetka
Suplementy naturalne:
- 4,0szt Żółtko jajka
- 5,4g Tran z wątroby dorsza Lunderland
- 91,0g Wątroba indycza
- 3,5g Mączka z alg morskich
- 10,5g Drożdże piwne
- 46,2g Fortain (hemoglobina wieprzowa)
- 4,0tab Tokovit E 100 (kapsułka)
- 30g Olej z łososia
- 19,1g mączki ze skorupek jaj
- 14,6g Sól himalajska
- 250g Burak surowy – opcjonalnie
- 8,5g Tauryna
- 1100g Woda
Orientacyjna porcja dzienna dla kota o wadze 4kg to 140g. Zgodne z wersją BARFnego kalkulatora 1.9a.