W Lidlu w tym tygodniu możemy dostać mrożonego dzikiego bażanta oraz świeżego kurczaka wiejskiego z powolnego chowu. Nie sposób nie wykorzystać tej możliwości i nie zrobić mieszanki, która urozmaici dietę naszych kotów 😉 Sobie też można kupić bażanta i zrobić go np. według tego przepisu. Pamiętajmy o tym żeby mrożonki rozmrażać powoli – czyli w lodówce – aby stracić jak najmniej wartości odżywczych, tym bardziej jeśli późnej zamierzamy ponownie je mrozić. Zarówno bażant, jak i kurczak mają miękkie kości i maszynka do mielenia świetnie sobie z nimi radzi, ale tasak a pewno ułatwi nam życie 😉 Smacznego!
Składniki:
- 1000g Dziki bażant – zmielony w całości
- 2000g Kurczak z powolnego chowu – zmielony w całości
- 500g serce kurczak
Suplementy naturalne:
- 4,0szt Żółtko jajka
- 4,5g Tran z wątroby dorsza Lunderland
- 250g Wątroba kurza
- 5,5g Mączka z alg morskich
- 13,5g Drożdże piwne
- 20,0g Suszona hemoglobina
- 3 tab. Tokovit E 200 (kapsułka)
- 20g Olej z łososia
- 13,0g Sól himalajska
- 9,0g Tauryna
- 1,0-1,2L Woda