Tym razem nieco bardziej poszalejemy 😉 Użyjemy znowu całej tuszki. Na tapecie cały królik z kością, pierś z gęsi, serca z gęsi i wątróbka z królika lub gęsi. Królika można kupić często w Lidlu lub Biedronce za rozsądną cenę, dostępny jest też zazwyczaj w sklepach typu Tesco lub Leclerc. Serca i wątróbkę z gęsi ciężej dostać, ale możemy je zastąpić podrobami np. z indyka. Razem z królikiem czasami w zestawie jest wątróbka 😉 Królika mielimy wraz z kością, które są na tyle miękkie i kruche, że nie będzie nawet konieczny tasak. Wątróbkę też mielimy, a resztę kroimy na kawałki lub wrzucamy na szarpak. U mnie ta mieszanka zrobiła furorę 😉
UWAGA! Ten przepisy może być bardziej kosztowny niż koszt przeciętnej mieszanki, z powodu ceny królika i gęsi.
Składniki:
- 1 Królik – ok. 1,3kg – zmielony w całości
- 650g Gęś pierś ze skórą
- 600g Gęś serca
Suplementy naturalne:
- 3,0szt Żółtko jajka
- 2,3g Tran z wątroby dorsza Lunderland
- 175g Wątroba królicza/gęsia
- 3,5g Mączka z alg morskich
- 7,5g Drożdże piwne
- 15,0g Krew wołowa suszona w proszku (lub 25g Fortain)
- 3 tab. Tokovit E 200 (kapsułka)
- 15g Olej z łososia
- 8,8g mączki ze skorupek jaj
- 5,2g Sól himalajska
- 5,3g Tauryna
- 150g Gotowana marchewka
- 700g Woda