Przed samymi świętami w sklepach zaczyna roić się od promocji, w sklepach na półkach i w ladach chłodniczych widzimy produkty, których długo by szukać w dzień powszedni. Jednym z takich rarytasów jest perliczka – nieduży ptak o masie od 1 – 2 kg, bardzo popularny w Stanach Zjednoczonych i ten właśnie rodzaj mięsa stanie się w tym roku prezentem, dla naszych kochanych kotów. Malutki ptak jest używany w mieszance w całości. Czy świąteczna rozpusta naszych kotów nie stanie się naszym świątecznym koszmarem i nie spowoduje popsucia maszynki? Bez obaw kości tego ptaka są bardzo miękkie porównywalne z kośćmi kurczaka, dlatego bez obaw możemy zabrać się do roboty.
Do zmielenia całej kaczki i perliczki potrzebny będzie tasak kuchenny.
Składniki:
- 1000g Perliczka – zmielona w całości
- 2000g Kaczka – zmielona w całości
- 500g serce kaczka/kurczak
Suplementy naturalne:
- 4,0szt Żółtko jajka
- 4,0g Tran z wątroby dorsza Lunderland
- 250g Wątroba kacza/kurza
- 5,5g Mączka z alg morskich
- 13,5g Drożdże piwne
- 30,0g Krew wołowa suszona w proszku (lub 25g Fortain)
- 3 tab. Tokovit E 200 (kapsułka)
- 20g Olej z łososia
- 13,0g Sól himalajska
- 9,0g Tauryna
- 1,0-1,2L Woda
A co to? Krewetki?
nie w tym przepisie 😉